네덜란드 암스테르담의 핫플레이스이자 독특한 인테리어의 The Roast Room은 맛있는 음식뿐만 아니라 특별한 경험을 선사해주는 레스토랑으로 유명하다. The Roast Room은 1층 Roast Bar와 2층 Rotisserie로 구성되어 있다. 다리 모양의 조형물이 걸린 입구를 지나면, 간단한 식사와 맥주를 즐길 수 있는 Roast Bar가 있다. 푸른색과 금색이 가볍지만 감각적인 분위기를 조성하며, 나무 고유의 결이 그대로 느껴지는 테이블과 구리로 만든 조명이 색다른 조화를 이루고 있다.

 

 

 

1층은 블루, 민트, 골드 등 화사한 컬러를 사용해 밝고 쾌활한 느낌을 강조했다. 가구와 대리석 바, 특수 조명, 청동 문 손잡이까지 다양한 곳에 포인트를 준 Roast Bar는 자유분방한 분위기를 추구했다. 오픈 키친 구조를 취하고 있어 손님은 언제든 요리하는 과정을 지켜볼 수 있고, 청동 조형물과 천장에서부터 길게 떨어지는 구리 펜던트 조명은 캐주얼하고 즐거운 레스토랑의 분위기를 더욱 고취시킨다.

 

 

 

 

고기와 맥주를 함께 즐길 수 있는 The Roast Room에서는 음식점을 상징하는 요소들을 공간 곳곳에서 찾을 수 있다. 주방 앞쪽에는 커다란 맥주 탱크가 보이고, 대리석 바에서 바라보면 민트 컬러 상자와 같은 또 다른 오픈형 공간이 있다. 이곳은 시험적이고 대범한 공간으로 레스토랑 안의 작은 정육점(the butcher's)이라 불린다. 커다란 바퀴를 돌리면 창문이 열리는 구조로 즉석에서 요리에 쓰일 고기를 신속하게 해체하는 모습을 볼 수 있다. 2층 Rotisserie로 향하는 계단은 도마를 형상화하고 있으며, 이는 1층과는 다른 느낌을 풍기는 레스토랑으로의 연결을 의미한다.

 

 

 

Rotisserie는 푸른 천장과 금빛 조명 등 1층과 의 연결성을 위한 메인 요소를 유지하고 있다. 그러나 캐주얼 했던 1층보다 고급스럽고 우아한 분위기를 강조했다. 크림색 바와 황동 조명, 멋진 하늘을 감상할 수 있는 넓은 창, 테라스 등 품격 있는 식사 시간을 만들어줄 요소가 가득하다. 디자이너는 컬러와 소재를 적절히 활용해 같은 건물이지만, 사뭇 다른 분위기의 레스토랑 두 곳을 완성했고, 이에 The Roast Room은 암스테르담을 대표하는 유니크한 인테리어의 레스토랑으로 평가받고 있다.

 

 

 

THE ROAST ROOM is the unique meat eating experience of The Netherlands. Surrounded by the craftsmanship, open kitchens with Beech ovens and the sturdy, yet classically designed interior, you can enjoy the best cuts of meat, burgers, charcuterie and sausages from the restaurant’s own butchery. THE ROAST ROOM consists of THE ROAST BAR and the ROTISSERIE. THE ROAST BAR is a brasserie style restaurant on the ground floor. The ROTISSERIE is our fine dining restaurant on the first floor. Interior architects Studio Modijefsky and interdisciplinary designers Studio Molen are responsible for the design of The Roast Room. The interior has been designed with great detail and has been hand made by the contributing parties - from the furniture pieces, the bars and the butcher, to the special lighting, the tiling and the bronze doorknobs. The studios have worked together before on Deenik’s first restaurant, Visaandeschelde, just a stone’s throw away from his new business. On the first floor of The Roast Room you will find a brasserie-style restaurant. Sitting at large cutting boards you have a view of the kitchen and a bar with large copper beer tanks hanging above it. In the marble bar, display windows showcase the goods of the in-house butcher’s shop. By turning a giant wheel, the butcher opens his shop window so guests can see him cutting and boning the meat. A stairway resembling a chopping block leads to the Rotisserie on the first floor. Here, a creamy white bar, a pitch-black kitchen and a sky of brass light fixtures make up an intimate setting for some fine dining. The centrepiece is a light sculpture, Ginger Blimp, which connects the two floors. Studio Molen made this monumental chandelier, just like the other bronze works, especially for the restaurant. Transparency and durability are the main ingredients for The Roast Room and this is made visible in the restaurant’s design. Studio Modijefsky and Studio Molen created an interior with an open, robust and timeless character. The attention and love for the food being served echoes in the dedication with which the interior has been made.

 

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