.베스트 디자인 미디어 상
.베스트 디자인 미디어 상
우수컨텐츠 로고
우수컨텐츠 로고
우수컨텐츠 로고
인터넷 심의위원회 배너
The Highest Quality & Retention of Design
디자인 트렌드를 선도하는 대한민국 프리미엄 미디어 그룹
The Highest Quality & Retention of Design

KOI Restaurant

잉어가 살고 있는 연못을 모티프로 한 레스토랑
Ponta Delgada, Portugal

 

 

 

Koi Restaurant은 대서양의 한가운데 떠 있는 포르투갈의 섬, Ponta Delgada의 Azoris 호텔에 위치한다. 2004년 문을 열어 어느덧 10년을 훌쩍 넘긴 레스토랑은 전체적인 리노베이션과 새로운 콘셉트로의 변화를 필요로 했고, 이에 포르투갈의 젊고 감각적인 건축사사무소 box: arquitectos를 찾았다. Koi Restaurant은 연못이 딸린 Azoris 호텔의 중앙 정원에 인접해 있으며, 연못과 그곳에 살고 있는 잉어(Koi)가 레스토랑의 모티프가 되었다.

 

 

Inserted in a hotel unit, in Ponta Delgada, the restaurant in open since 2004, already presented some need for revitalization, despite the predominant relation with the central courtyard of the hotel, characterized by its garden of strong oriental inspiration and its mirror of water inhabited by carp [KOI]. It will be the strong relation of this space with the mentioned garden, which presents itself as the project's generating idea, bringing the garden to the interior of the restaurant, implying a total permeability of the spaces, interior and exterior, emphasizing the spaciousness and brightness that define the space.

 

 

 

The restaurant is characterized as an interior garden, an integral part of the exterior, mirroring the same symbolism and balance, with the presence of vegetation that flows through the ceilings, in line with the various moments of artificial lighting with scenic effect, and the acoustic panels that, in addition to their primary function, assume the carp form: symbol of prosperity, longevity and fertility.

 

 

 

기다란 형태의 평면으로 이루어진 레스토랑은 정원을 향하는 방향으로 넓은 통유리창을 내 외부 공간으로 열려있는 듯, 혹은 내외부의 경계가 없는 듯 느껴지도록 했다. 밝은 자연광이 들어오는 내부 공간은 밝은 컬러로 마감했으며, 레스토랑 내부에서도 푸른 외부 정원과 연결되는 느낌을 주기 위해 곳곳에 그린 컬러를 활용했고, 천장 조명에는 인조 식물을 늘어뜨렸다.

 

차주헌 기자
ixd.jhcha@gmail.com
BOX: ARQUITECTOS

WEB: www.boxarquitectos.pt
EMAIL: box@boxarquitectos.pt
INSTAGRAM: @boxarquitectosassociados

PROJECT NAME: Koi Restuarant
LOCATION: Ponta Delgada Azores, Portugal
OFFICE: box: arquitectos
ARCHITECTS: barbara morgado arq / oscar catarino arq / fabiana velho cabral arq
BUILD AREA: 350 m2
CLIENT: Azoris Hotéis, S.A.
PHOTOGRAPHER: Ivo Tavares Studio